Društvena odgovornost

Alca Zagreb gaji dugogodišnju tradiciju odgovornog ponašanja kako interno vodeći računa o svojim zaposlenicima, tako i eksterno prema široj zajednici.

Zapošljavanjem lokalnog stanovništva u slabije razvijenim gospodarskim mjestima, kao što su Sveta Helena, Zelina, Vrbovec, Sinj i Pleternica, promiče zapošljavanje ljudi te pridonosi boljoj kvaliteti života.

Cijelim nizom donacija udrugama i ustanovama koje su u potrebi, Alca pomaže kako bi rad tih ustanova i udruga bio kvalitetniji.

Alca u akciji pomoći stanovnicima Gunje

Velike poplave zadesile su istočnu Hrvatsku u svibnju 2014. Najugroženiji su bili dijelovi županjske i brodske Posavine. Čak 8951 stanovnika bilo je zahvaćeno poplavama, a veliki dio njih moralo je napustiti svoje domove.
Alca Zagreb uključila se u akciju pomoći stanovnicima područja pogođenim poplavama donacijom proizvoda u iznosu od 50.439,81 kn. Također, Alca Zagreb ustupila je svoja vozila za prijevoz humanitarne pomoći na poplavljena područja.
Kao izraz zahvale, gradonačelnik Poreča gospodin Edi Štifanić dodijelio je Alci Zagreb „Zahvalnicu“ od strane Hrvatskog crvenog križa za pomoć stanovništvu poplavljenih područja Republike Hrvatske u Zagrebu u rujnu 2014.godine.

 

Dom Sveti Josip – Dom za nezbrinutu djecu
Alca Zagreb gaji dugogodišnju tradiciju suradnje s Domom Svetog Josipa. Suradnja je započela 2002.godine i od tada do danas, Alca redovito donacijom robe i financijskom potporom, potpomaže rad Doma za nezbrinutu djecu.

Centar za inkluzivne radne aktivnosti (CIRA) je nevladina neprofitna organizacija (udruga) osnovana u Zagrebu 2004. godine. CIRA je pružatelj socijalnih usluga u zajednici osobama s intelektualnim teškoćama sa šireg područja grada Zagreba.
Alca Zagreb je zapošljavanjem korisnika udruge CIRA u centralno logističko skladište u Svetoj Heleni, omogućila da se osobe sa intelektualnim teškoćama uključe u svijet rada, kroz poseban model radnih aktivnosti i uz podršku mentora koji su dodijeljeni od strane Alce Zagreb.